Workshop Stop de Bloeding Red een Leven

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

Stop de Bloeding
Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom)aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered.

 

Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij,
nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

 Elke seconde telt.
In deze cursus leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van het drukken op de wond. Het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, Bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, (niet-tactisch) politiepersoneel, brandweermensen.

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde instructeurs die de cursus Stop de Bloeding zelf gevolgd hebben. Opgeleid in het VUmc. 


De cursusduur is 2.5 uur inverstering per persoon € 87,50 exclusief BTW op locatie of op locatie van Human Drive BV in Arnhem

 

Ook is het mogelijk om de cursus in-company te geven, gecombineerd met bijv. Reanimatie-AED Inmiddels is de cursus Stop de Bloeding toegevoegd aan de opleiding EHBO en wordt ook verwerkt in de BHV-opleidingen.

 

Voor meer informatie stuur een e-mail naar planning@humandrive.nl