Plattegronden

Om tijdens een calamiteit snel een beeldvorming te krijgen is het tot beschikking hebben van een plattegrond een must. Human Drive kan voor u diverse soorten plattegronden aanbieden:

 

Aanvalsplattegrond

Deze zijn met name bedoeld voor de brandweer tijdens inzet bij een calamiteit. Op de aanvalsplattegronden staan onder andere de volgende zaken:

- noordpijl;

- bluskranen;

- aanrijdroute;

- diverse ingangen;

- gevaarlijke stoffen opslag;

- opstelplaatsen;

 

Veiligheidsplattegrond

Op een veiligheidsplattegrond worden alle plekken binnen het bedrijf aangegeven welke een potentieel risico hebben. Dit kunnen gevaarlijke stoffen zijn, maar ook gevaarlijk plekken en machines.

 

Vluchtwegplattegrond

Om in het pand snel de juiste vluchtroute te kunnen vinden kan er gebruik worden gemaakt van vluchtwegplattegronden. Deze geven o.a. aan waar de dichtstbijzijnde nooduitgang aanwezig is en welke route moet worden afgelegd. Ook staan de plaatsen van blussers, slanghaspels en handbrandmelders aangegeven.

 

Ontruimingsplan plattegrond

In een ontruimingsplan dient altijd een plattegrond aanwezig te zijn. Dit ontruimingsplan dient uitneembaar te zijn uit het BHV plan en moet aan de brandweer aangeboden worden zodra deze aanwezig zijn. De plattegronden geven een duidelijke weergave van de situatie. Hierdoor kan men sneller een inzet maken.